Muziekschool H.van Otterdijk houdt zich ook bezig met het ontwikkelen, drukken en uitgeven van methodieken en composities voor tal van muziekinstrumenten onder de naam "Melograph-Holland".

Een greep uit de collectie is de methode voor "Standaard slagwerk" in de delen 1 t/m 4 inhoudend: de officiële notatie van de noten en tekens voor elk der onderdelen van het standaard slagwerk. Verder een systematische opbouw van de te gebruiken onderdelen van het standaard slagwerk voor de mars, wals, polka, beguine, foxtrot, paso doble, rock, slow rock, bolero, tango, swing, rumba, mazurka, raspa, twist, boogie woogie, beat, country, calipso, solo's, variatievormen enz….

Methode voor diatonische en chromatische "Mondharmonica" met uiteg van de verschillende systemen, ligging der tonen, speeloefeningen, liedjes, akkoorden en tongslagen. Voor de dansen: wals, mars, foxtrot en tango.

Methode voor "Bluegrass banjo" waarin stemming, notatie, systematische opbouw van de leerstof akkoordenleer en de toepassing als begeleiding.

Methode voor "Mandoline". Delen 1-2-3 systematisch van opbouw.

Bundel voor saxofoonkwartet, alt sax 1 en 2, tenor en bariton. In totaal 16 werken samengevat in een bundel.

Bundel toonladders en drieklanken voor de dagelijkse studie.

Voor gemengde accordeonorkesten vernoemen we enkele veel gespeelde werken eveneens van de auteur Henk van Otterdijk de "Alzando mars"- op. 258, de "Festivo mars" - op. 218, de "Symfonische Concert Ouverture" - op. 306, de "Kleine Ouverture" - op. 320, "Con Diligenza" - op 325.